Direktlänk till inlägg 10 oktober 2016
Hösten är här, min matlagningslust har sakta börjat komma tillbaka. Jag fick innan sommaren en förfrågan av 2 av mina kollegor om att laga kålpudding! Min relation till kålpudding är lite knepig. När jag var liten kunde jag inte vara i köket efter att mamma hade lagat kålpudding, jag tålde varken lukten eller smaken. Det märkliga var att jag hade en annan favorit i stekt strömming som jag nuförtiden inte kan äta längre.. Jag kommer också ihåg en klasskompis i högstadiet som klagade på elevrådet för att man hade plockat bort kålpuddingen från matlistan. Då gjorde det inte något för min del att man tog bort den. Det är verkligen en älska/hata rätt precis som klassikern blodpudding.
Kålpudding
1 kilo köttfärs
1 kålhuvud
Salt och svartpeppar
3,5 dec vatten
Sirap till stekning av kålen
Blanda färs med vatten och kryddor.
Jag brukar dock ta nån halv deciliter med mjölk istället.
Kålen steks i sirap får inte bli bränd.
Kål ett lager sedan köttfärs och avsluta med mera kål. In i ugnen på 175 grader i 50 min till 1 timme.
En enkel men väldigt god pastasås. Man behöver: Vitlök Bacon Grädde Sambal oelek Bladspenat Soltorkade tomater Salt Peppar Stek på bacontärningarna ordentligt. Devska nästan vara knaperstekta. Lägg också med minst 2 st vitlök...
Nu är alla storhelger slut och man är trött på all julmat. Men nu måste man få tillbaka lite inspiration att laga maten till veckan som kommer. Många tips är att man ska månadshandla och planera en hel månad med matsedel o.s.v. Jag har däremot hittat...
Sjuk i feber.. Har länge tänkt att börja med en matinspirerad blogg men inte kommit mig för, och egentligen så är inte inspirationen den bästa just nu heller men nu hade jag tid över, är hemma och är sjuk i feber men är på bättringsvägen. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|